Swedish Fish on the road!!

God jul!

Har inte packat klart än, men lämnar Miner Village om ett par timmar. Bitch (vår bils ganska osmickrande namn) är fulltankad och redo att föra oss genom Arizona. Hillbilly hell here i come!

image224

Veckan har varit ok. Plugg, plugg, plugg, alltså precis som vanligt. Var som jag tidigare nämnde på Midnight Breakfast i tisdagsnatt, det var välbesökt och riktigt trevligt. På onsdagen lessnade jag på alla problem med antagning, tentaplugg och begav mig med Georg och Uriel till Mercadito i Juarez och åt en sen lunch. Har också hunnit med hej-fester, hejdå-fester och graduation party mexican style. Onsdagen sa vi hejdå till en av de franska tjejerna, sorgligt, men kände henne inte allt för väl. Torsdagens "tentafest" på TecaThursday var gansk laim, så Minako och jag bestämde oss för att gå hem en sväng innan det var dags att ta farväl av Black Market. Men vi stötte på Kike och Ludvig (Minakos kompis kusin) med vänner och följde med till deras nya crib på mellanfest. Helt plötsligt var klockan närapå 5 am och vi fick skjuts hem, vilket vi var överhört tacksamma över med tanke på att det var sviiiiiiiinkallt, i alla fall nollgradigt. Hade min sista föreläsning på fredagsmorgonen och mötte upp Minako för en lunchbuffé i Downtown där vi även passade på att shoppa för kvällens X-mas/bye bye party. Vi hade mycket att tala om och Minako var lite nedslagen över att resa iväg, hon vill inte gärna frysa ihjäl i Utah och har lite problem med pojkvännen hemma i Japan. Men hon var glad över ett hemligt projekt hon hade på G, hon höll mig nyfiken, men lovade att jag snart skulle få reda på det. Vi stannade vid Western Beverages, för att säga hejdå till vår liqourstore och dess butiksinnehavare. Hann inte med någon vila, utan började direkt pimpa Georgs lägenhet med glitter, julgranskulor och en hemmagjord mistel. Vi gjorde glögg och hade till och med en stund över att byta om och piffa. Ett 50-tal vänner gästade oss, däribland killarna från gårdagen som ställde in deras fest i förmån för vår. Ja, jag vet, vi är coola! Tårar blandades med Sake, glögg och skratt. Som alltid svårt att ta farväl, men jag var så glad över att veta att El Paso är mitt hem ännu en termin och att de flesta av mina local friends kommer att vara här. Festen varade natten och morgonen lång, vi hann säga hej då till Minako som åkte till LA vid 7 tiden innan vi åt frukost på Whataburger. På lördagen, efter att ha städat Georgs ägenhet, träffade vi Robins familj och det var väldigt trevligt, även om det var konstigt att tala svenska live. Wicho hämtade upp oss på kvällen och tog med oss till Sam's graduationparty i Juarez. Det var fullt med folk, träffade massa européer, tog otaliga gruppkort och sa god jul och hej då till mina mexicaner. Adrian, aka "Erica-boy", ska hälsa på en kompis i Paris och ta svängen om Sverige och jag gav tips och han tar gärna emot tips från er också.


Vad gäller "best friend of the week" har jag tre kandidater, Fernando (#2) som har börjat dejta Wicho och är min nya mentor. Emilia som skickade mig ett riktigt julkort, så värt! Tack! Ludvig som förutom att vara ett språkgeni och fashionable gav mig hans gubbhatt i julklapp (efter att utan framgång letat överallt efter en). Muchas gracias! Ett potpurri av bilder följer för att hylla mina rara vänner här! Och såklart, eftersom det ä'r min dagbok, på mig!

 


Söndag och idag väntar det svåraste avskedet, då Radek åker hem. Han är by far den trevligaste utbytesstudenten efter Georg såklart och jag hoppas på att hälsa på honom i Prag. Kommer även sakna mina vänner här, men ska njuta av semester! Närmsta månadens uppdateringar kommer att ske sporadiskt, men lovar att göra mitt bästa.
 

image223

Vill önska er alla en feliz navidad!

Thanksgiving firande i Las Vegas!!! Midnight breakfast! Med Mera!!

Glöm familjemiddagen med stuffing, kalkon och tranbärssås. Vi firade traditionsenligt Thanksgiving i Vegas!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade. För er som läser flitigt och med spänning väntar varje vecka för ett nytt inlägg ber jag vördnadsfullt om ursäkt. Sedan sist har en hel del hänt, Las Vegas, snöstorm, presentationer, Mexico och mycket annat.

image205


Så, dagen innan vi lämnade El Paso för Las Vegas, åkte Minako och jag med Aaron och en annan kille med till Juarez för en rundtur. Egentligen skulle Killen som inte kan parta engelska föjla med, men han var tvungen att jobba över, men vi var bara tacksamma över att killen som följde med istället faktiskt kunde prata engelska. Vi åkte runt, runt, hit och dit, och jag måste säga att Juarez är grymt stort! Vi avslutade kvällen på San Martin, en bar där en fotbolls (soccer) match visades och grabbarna vid bordet bakom lärde mig fler spanska dåliga ord, för det gick inget vidare för deras lag... Vi spelade Domino och Minako vann så gott som varje omgång och som ni förstår vann jag inte en enda gång (jag var inte ens i närheten). I samma stund bestämde jag mig för att inte spela i Vegas. Väl hemma var det dags att packa, sova ett par timmar och möta Juho och Robin klockan 5 samt hoppas att taxin skulle komma. Flygplatsen var överfull med folk och jag fick flashbacks från när jag först kom hit. Resan tog 1 h 40 min, vi tog en shuttle till hotellet. Luxor var formad som en svart pyramid, prydd av en giant flaska Absolut och Robin och jag sa att det var som att vara hemma igen. Vi tog plats vid ett litet bord och åt frukostbuffén innan vi kunde checka in på vårt hotell. Efter att ha sovit middag, gått en promenad längs the strip mötte vi upp resen av grabbarna utan för vårt hotell. Vi festade bland bara rumpor, vaxade bringor på MGM's Studio 54. I Las Vegas håller man hårt på mottot "You can't say as, but you can show it!". Vi hann med att se vattenspelen, shopping, en show, 3D bio, äta mellan festandet. Lördagen var vi bara skandinaver igen, då pojkarna med bil valde att ratta hem. Robin och jag gick direkt till en stand up show efter vi vaknat, där vi serverades en stark white Russian till frukost... Vi gick till vårt hotells club som var betydligt bättre på lördagen och vi hade riktigt kul, men killarna saknade El Pasos priser i baren. Utan att avslöja för mycket eller för lite är min conclusion är att det är sant vad som sägs, what happens in Vegas, stays in Vegas (speciellt pengar, bilder, förstånd och för fulla finnaräven minnet). Vi träffade dock ett par trevliga européer, däribland en värmlandspöjk i McDonaldskön. Tillfälligheter! Georg hämtade oss på flygplatsen och kylan avslöjade att det hade snöat, mycket riktigt var bergen klädda i snö. På måndagen var det dock varmt igen. Vegas var något av en chock för mig. Jag hade föreställt mig mer glamour, vackra människor och trendigt. Men möts av en plastic fantastic playground för gamla människor med rollatorn parkerad jämte sig, fett folk med mysbyxkultur och lila hår. Don't get me wrong, hotellet vi bodde på var muy muy coolt, men folk var inte som jag trodde...  Spelade för en dollar och vann one dollar 75 cents, söndag 11.15 efter utcheckning. Se hur nöjd jag är!



Vad gäller veckodagarna har jag bara pluggat. Flera presentationer för hundratals människor och nä, jag skojar inte, det är hundratals av mina medstudenter som hört och sett mig prata om Boeings HR strategy, Checking procedures for new hired tellers, våra resultat från staffing simulation osv. Har utöver det haft tre större papers att lämna in, grupparbeten i tusentals (now, här kanske jag överdriver lite) och exams, låt oss inte tala om exams! Har inte svårt för att skryta, bäst i klassen på, hmm äsch fick högsta extra credit i klassen. Fick bästa omdömet "Better than excellent, I'm impressed" av en av mina lärare, som dessutom gav mig högsta betyget någonsin på det peperet. Jo, man tackar! Det positiva med alla dessa presentationer är att jag har tvingats klä upp mig, och in order att kl upp mig behöver jag...ja just det, tjusiga kläder=shopping! När vi ändå är inne på ämnet kan jag avslöja att jag fyndat mig en het dunjacka i Downtown för att hålla mig varm under julens resa. Var godhjärtad och köpte ett "survival kit" till Minako som ska tillbringa delar av lovet i kalla Utah, bestående av varma saker, chokladpulver, sötsaker och ett pussel om hon är uttråkad. Har också låtit lockarna falla och klippt mig igen, men litar inte allt för mycket på frisörerna här...


Wichos tjugoandra födelsedag firade vi i dagarna två, fredag på bargatan La Juarez och äntligen fick jag hänga på riktigt på Kentucky bar, Margarita Place numero uno. Georg slog vad om vilken sida av gatan baren låg på och än en gång vann jag $ 10 (förra gången åt jag en sked av "spicy salsa", säger bara Georg, don't mess med en halvthai som ätit sjukt stark som tam på en strand i sällskap av Josefine och Sanna). Robin och Georg, båda över 190 cm blev utklassade av en ruggigt lång mexican på Open, vilket var otroligt underhållande. Till min förfäran berättade Fernando att han skulle lämna oss för Paris nästa termin. Sorgligt! Återförenades med Erica-boy (scrolla ned så ser ni honom på kort några uppdateringar sen). Den här gången hade vi inga problem att hitta bilen och tog oss hem sägert och tryggt. Lördagen mådde jag so so, inte till följd av föregående kväll, utan för något jag kommer till senare. På kvällen tittade Georgie och jag på Maria Full of Grace, som var ganska hemsk. Georg hade som uppgift i skolan att göra en review på en film, så när Wicho och hans syster hämtade mig mexican time (försenat) satt Georg kvar och pluggade. De tog mig till ett nyöppnat ställe i Juarez, min favorit butik hade en modevisning och större delarna av Wicho-gänget var där. Zuky skjutsade hem mig och det tog en evighet innan vi kunde ta oss hem för kön till USA var enormt lång! På tisdagen, efter en av mina exams, hade vi stämt träff med paret Mike och David på Starbucks. De är så enormt söta och passar egentligen inte alls ihop. De funderade på att möta upp oss i San Francisco, men det är mexicanska planer så vi får se...


 


Torsdagen innan var jag med min nya vän Celeste (från min HRD-grupp) och en till tjej från gruppen på Crawdaddy's, en bar på eastside där ett liveband spelade. De öppnade med en The Killers låt och fångade således mitt intresse. Var även med Celeste för att träffa hennes vänner några dagar tidigare, på good old Rib Hut och Fellini Film Café. Sam (numero dos) mötte upp oss på baren och beskyddade oss från några fightandes äldre män. Träffade honom igen i torsdags på Black Market. Jag och Minako gick till TecaThursday där vi hängde med Yuri, hennes pojkvän och vänner. Helgens pinsamhet 1 inträffade då när en kille försöker få min uppmärksamhet tittar jag mig omkring för att försäkra mig om det verkligen är mig han ville kontakta. Han försöker vinka dit mig, men vill han prata med mig får han komma till mig tänker jag. Han sätter sig ned och ger mig en Tecate (billig mexiöl) och säger att den är från hans vän, som är där borta och visar sig vara en lång vit kille ser obekväm ut. Jag tackar men försöker vänligt förklara att jag inte tänker ta emot den och tänker att om han vill prata med mig får han komma hit själv. Minako skrattar och säger "Oh, han tror at du är farliiig" (jaja, roligt på hennes japanskaengelska!). Grabbarna tittade surt åt vårt håll ganska länge, speciellt när Leo kom och gav oss tips för sevärdheter i hands hood L.A. Pinsamheten började egentligen inte förrän när vi på Black Market säger hej till Hector och Jesus och upptäcker att deras vänner är den långa killen och hans vän. Ooops. Glada nyheter är dock att Emmanuel under kvällen friat till sin flickvän och modern till hans son och hon var inte direkt överraskad (och ingen annan heller för den delen) men hon sa i alla fall ja! De har inte bokat något datum, men jag hoppas ju såklart att jag får bevittna ett mexicanskt bröllop! Är ju redan en pinsam del av deras sons babyshower inspelning, så varför inte bättra på min spanska och säga några väl valda ord i deras bröllopsvideo?! Pinsamhet 2 börjar här, fortsätter under kvällen och når sin kulmen nästa kväll, låt mig berätta hur det bärjade. Redan på TecaThursday hade en bekant bjudit in mig till hennes avskedsfest då hon flyttar till Canada nästa termin. Hon presenterade mig och Minako för hennes vänner. Fine. Men igen på Black Market, när vi skakat av oss den långa killen med vän, dyker en av min bekantas vänner upp och maler i evigheter. Hans vän, som vi träffat tidigare på en fest och vars största intresse är han själv försöker förföra Minako. Vi säger att vi måste gå, men de beställer in drinkar som vi inte vill ha. Ludvig, en bekant och kusin med Yuri, ser att vi är i knipa och räddar oss. Minako och Juho går hem, medan Robin, Ludvig och jag traskar runt ett ganska dött Cincinnati. Evigt tacksam för Ludvigs ingripande då Robin och Juho inte förstod våra rop på hjälp. Dagen efter åkte jag till tjejens farvälparty, vem hälsar mig inte välkommen om inte försöka-bjuda-på-drinkar-so-vi-inte-ville-ha killen. Pinsamt, men otroligt nog bad han om ursäkt för hans påstridighet. Jesus var där och några andra jag kände. Alla försökte lära mig varsitt bra ord på spanska, men kommer ändå inte ihåg dem. Träffade nytt folk, som inkluderade mig i deras maffia gäng, och kallade mig RW. Så nu är jag officiellt ascool! Lördagen är första dagen jag inte gick till skolan på mycket länge. Denna veckan var jag mååååånga timmar i skolan och föregående snittade jag 6-8 timmar dagligen. Befriande! Georg och jag tog bilen till Sunland Park Mall, The Outlet och Barnes and Noble där vi fyndade en California bok. Under kvällen gick vi till Radek's och Val's lägenhet, träffade Uriel, en bekant till Leo och avslutade på hederliga Black Market.


Har just nu huvudet fullt av Human Resource Development och "jirip jirip pomm, jirip jirip pom" och "doibidooo enaaaamoraadoooo" vilka är utrag av skönt dansbansmexidunk a Dirty Dansing style. Illa, men något bättre än organisation transformation change eller whatever Mrs. Von Valkenburgh vill att jag ska lära mig inför torsdagens tenta. Vilket inte bara är en tenta, utan den sista tentan under denna vecka av final exams likaså den sista tentan innan jullovet!!!!! Vi har bokat de flesta hotellen/hostellen och laddar hårt för vår roadtrip!


Midnatt råder, men det var inte tyst i husen. Nu väntar Pyjama party i Summit Hall, limousin till skolan där midnattsfrukost serverads. Detta event har haft rykte om sig att vara mycket populärt och jag har gjort allt för att hålla mig vaken (mexidunk) för att bevittna denna storslagna händelse. Ska uppdatera innan jag far, då vi har en julfest- utan jul på fredag och ska på Alex's, David's och Sam's graduation på lördag!

image195

RSS 2.0